Sal FEL LEK CECILE ORGAN KONKURRENSSHIST I TURQUISE Tillgänglighetsinformation
 

Foto: Advokatbyrån Choice/ Fredrik Sandberg/TT
Här är Robert O’Brien – Trumps nye säkerhetsrådgivare | SvD

SALE Simms Atoll Vänd nuvarande 6 NY FRI sändning

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,President Donald Trump och vicepresident Mike Pence. Foto: Alex Brandon/APUSA:s toppdiplomat: ”Inte så stor skillnad med Trump” | SvDMalin Ekman: Mark Zuckerbergs ord klingade falskt hos somliga | Malin Ekman | SvD sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Malin Ekman om riksrättsomröstningen: Trump förlorar sitt starkaste argument | Malin Ekman | SvD
Påstående: “Sociala medier är dagens skampåle och lynchmobb”

Salewa MS Speed Beat GTX Premium Navy Spicy orange Laufskor Trailskor blå

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Donald Trump och Nancy Pelosi Foto: TTTecknade löpsedlar, hårdför journalistik och nattliga mejl om detaljer. Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Titta på Facebook för en närmast perfekt fallstudie.SVT:s vd Hanna Stjärne och Sveriges Radios vd Cilla Benkö. eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Försäljning av Xesta Metal Jig Slippy 300 gram BPZL (6642)
Facebooks grundare Mark Zuckerberg. Foto: Artur Widak/TT

SALICE 004 ITA COBALT blå- ram blå iridium linssolglasögon NYA för Colnago

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

et skulle bara bli en mellanlandning.

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av ad händer när ett i det närmsta allsmäktigt företag gör anspråk på ännu större inflytande?Ebba Busch Thor och Lars Adaktusson. Foto: Anders Wiklund/TTCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Foto: Jim LoScalzo/Pool– Rättssäkerheten är i gungning, säger advokaten Marthin Högsten., baby. The press! And there's nothing you can do about it. Nothing!”

Läs mer...
USA:s president Donald Trump. Foto: Evan Vucci/AP/TT
Jonas Bergström, Socialstyrelsen.

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Hanteringen väcker frågor, anser jurister SvD talat med.SVT:s vd Hanna Stjärne och Sveriges Radios vd Cilla Benkö.Iran, handelskrig och Joe Biden i centrum inför Donald Trumps tal i FN | Malin Ekman | SvD
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättMalin Ekman: Mark Zuckerbergs ord klingade falskt hos somliga | Malin Ekman | SvDSpotifys börsnoteringPåstående: “Sociala medier är dagens skampåle och lynchmobb” att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
”Vita pillret är en familjevänlig show med en borgerlig grundsyn.”
USA:s toppdiplomat: ”Inte så stor skillnad med Trump” | SvD

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Donald Trump mellan generalsekreterare Antonio Guterres och vicepresident Mike Pence.

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotGoogle och Youtube tjänar inte pengar på extremism, enligt Google-chef | SvDRecension: En amerikansk epidemi - Cullberg, Jonas, 1979- | SvDFoto: Craig Ruttle/AP ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
– Rättssäkerheten är i gungning, säger advokaten Marthin Högsten.
Stampen med Göteborgs-Posten får nya ägare i Polaris Media, NWT och VK Media | Malin Ekman | SvD
Finansdirektören Meng Wanzhou. Foto: Darryl Dyck/AP
Google och Youtube tjänar inte pengar på extremism, enligt Google-chef | SvD

Viktigt!

Tecknade löpsedlar, hårdför journalistik och nattliga mejl om detaljer.
Mark Zuckerberg försöker med nya grepp. Foto: Noah Berger/AP

Kontakt

Donald Trump mellan generalsekreterare Antonio Guterres och vicepresident Mike Pence.

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Iran, handelskrig och Joe Biden i centrum inför Donald Trumps tal i FN | Malin Ekman | SvD
Foto: Jim LoScalzo/Pool

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Nancy Pelosis besked krönte en redan intensiv nyhetsdag.
Nancy Pelosi till höger under Donald Trumps state of the union-tal i vintras. Foto: Doug Mills/Pool

Stöd FARR!

Nancy Pelosi till höger under Donald Trumps state of the union-tal i vintras. Foto: Doug Mills/Pool

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Nancy Pelosis besked krönte en redan intensiv nyhetsdag.
Donald Trump mellan generalsekreterare Antonio Guterres och vicepresident Mike Pence.