Sonik SK-TEK Folkstol för lastfiske SKTCH020 Tillgänglighetsinformation
 

Foto: Vahid Salemi/TT
Foto: Karl Melander/TT

SONIK VADER X 800 SPOD Rulle

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Oljeministerns nästa drag – efter priskriget | Björn Lindahl | SvDJenny Nordberg om metoo och Jeffrey Epstein: Det börjar brännas nu | Jenny Nordberg | SvDAkut brist på koldioxid – ölproduktion stannar av | SvD sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

som Ryssland, Azerbajdzjan och Egypten.
Donald Trump. Foto: Patrick Semansky /AP

Sonik Vader X Spod Rulle Big Pit Carp Rulle LOADED MED 30LB BRadiDFRI POST

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Koldioxid används vid ölbryggning.Foto: Mark Lennihan/AP Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Budgivning inget för tyskar – ändå ”vilda västern” | SvDFredspris till kamp mot sexuellt våld som vapen eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Sonik Vader XS Shore Surf Roder 13ft 14ft 15ft Beachcaster Sea Fishing Rod
lskan fullkomligt väller upp i kroppen när jag ser

Sonik XTRACTOR Carp Rod 9ft 10ft 2.75lb 3lb 3.25lb

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Ny metod för att leta olja lyfter Lundin | SvD

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Reportrar utan gränsers pressfrihetsprisNy metod för att leta olja lyfter Lundin | SvDCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Trump kan inte sluta ge presenter till Putin | Jenny Nordberg | SvDAtt vara stora delägare i både Norwegian och SAS var problematiskt för norska staten.Metoo kan avspeglas i fredspriset | Björn Lindahl | SvD

Läs mer...
Den stora skattereformen
Koldioxid används vid ölbryggning.

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Budgivning inget för tyskar – ändå ”vilda västern” | SvDDärför riskerar elen att bli dyrare | Björn Lindahl | SvDJenny Nordberg om metoo och Jeffrey Epstein: Det börjar brännas nu | Jenny Nordberg | SvD
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättställa frågor om hur kulturvärlden kunde blunda för mannens våldsom Ryssland, Azerbajdzjan och Egypten.Världen väntar på brytpunkten. När förnybar energi blir billigare än oljan. Först då vänder det. att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Oljeministerns nästa drag – efter priskriget | Björn Lindahl | SvD
Irans oljeminister Bijan Zanganeh.

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Fredspris till kamp mot sexuellt våld som vapen

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotEn utredare salar tekniska bevis efter attacken med drönare.Lundin Petroleums oljeplattform Island Innovator vid fyndigheten Gotha i Barents hav.Denis Mukwege och Nadia Murad ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Benny Fredriksson lämnade sin post som Stockholms Stadsteaters vd efter Aftonbladets publiceringar.
Josefin Nilsson-filmen väcker känslor – men medier ska inte döma | Martin Ahlquist | SvD

Viktigt!

Indien gav kursrusning för biometriföretag | SvD
Irans oljeminister Bijan Zanganeh.

Kontakt

Därför riskerar elen att bli dyrare | Björn Lindahl | SvD

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Ny metod för att leta olja lyfter Lundin | SvD
De flesta har grepp om hur ett oljefat ser ut – men hur mycket är 100 miljoner sådana?

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Världen väntar på brytpunkten. När förnybar energi blir billigare än oljan. Först då vänder det.
Världen väntar på brytpunkten. När förnybar energi blir billigare än oljan. Först då vänder det.

Stöd FARR!

De flesta har grepp om hur ett oljefat ser ut – men hur mycket är 100 miljoner sådana?

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Ny metod för att leta olja lyfter Lundin | SvD
Foto: Hakon Mosvold Larsen/TT